Omgeving

Den Broam wordt omgeven door vijf prachtige natuurgebieden: het Buurserzand, het Buurserveen, het Haaksbergerveen, het Witte Veen en het Zwilbroekerveen, met zijn flamingokolonie. Je kunt er prachtig wandelen of fietsen. Hei, bos, veen en water wisselen elkaar af met stuifzandheuvels en klein akkers. Via oude zandweggetjes, eikenlanen en fietspaden heb je steeds weer een nieuw uitzicht op dit kleinschalige landschap in de grensstreek.

Ook kun je direct vanuit het huis het bos inwandelen en langs de Buurserbeek met zijn natuurlijke vistrappen ijsvogels spotten.

Bezienswaardigheden

Op een afstand van niet al te veel kilometers tref je prachtige oude watermolens aan. Het waterpark Lankheet is interessant. Je ziet zouthuisjes vanuit het stoomtreintje Haaksbergen – Boekelo. Er zijn tal van kleinere en grotere musea als het Spoorwegmuseum, het Rijksmuseum Twente, met vaak prachtige tentoonstellingen, maar ook oude kerken of de beroemde synagoge in Enschede. Vlak over de grens in bijvoorbeeld Vreden tref je ook cultuur en historie aan.

Recreatie

In de omgeving kun je heerlijk zwemmen in recreatieplas Het Rutbeek, subtropisch zwembad De Wilder in Haaksbergen of in het Buurser meertje.

Kulturhus De Kappen in Haaksbergen biedt verschillende activiteiten waaronder films. Ander vermaak vind je bijvoorbeeld in attractiepark De Waarbeek.

Gespot rondom Den Broam

In de directe omgeving van Den Broam kunnen vogelaars en natuurfotografen hun hart ophalen. Zo ook één van onze gasten Manuel Laan die de vogels, vlinders en insecten hieronder heeft gefotografeerd en met ons gedeeld. Ga met de muis over de foto en lees welk dier je ziet.