Wandelen

Het gebied rond Den Broam is een waar wandelparadijs. In de uitgestrekte natuurgebieden kun je naar hartenlust wandelen, al dan niet langs een van de vele wandelroutes. Onderweg kom je grote grazers tegen, oeroude jeneverbesstruiken, heide, veen, natuur ….

Je kunt bij de receptie een wandelkaart kopen of een van de (beschreven) routes.

Elk jaar organiseert Den Broam een verzorgde wandelmidweek , waarbij je met een begeleider de omgeving verkent (dagtochten maximaal 20 km) en je kunt rekenen op ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd bij terugkomst.

Enkele keren per jaar organiseert Nivon een wandeltweedaagse  die Den Broam aandoet.

Tot slot zijn er de twee lange-afstand-wandelroutes die Den Broam passeren: het ruim 400 km lange Noaberpad (law 10) langs de grens van Kleve naar Bad-Nieuweschans en het Trekvogelpad (law 2)  dat dwars door ons land slingert van Bergen aan Zee naar Enschede ook over ruim 400 km. (routeboekjes zijn te koop bij de receptie)

Fietsen

Twente en de Achterhoek is een fietsland bij uitstek. Het fietsnetwerk van fietspaden en weggetjes is eindeloos. Er zijn leuke dorpen, stadjes en steden te bezoeken, musea, watermolens en ander cultureel en industrieel erfgoed. Bij de receptie zijn diverse fietskaarten (fietsknooppunten) te koop.

Fietsen en E-bikes zijn bij Den Broam te huur. In onze fietsenstalling is een oplaadpunt voor E-bikes.

Drie keer per jaar organiseert Den Broam een verzorgde fietsmidweek , waarbij je onder leiding van een gids het Twentse land doorkruist (max. 50 km per dag).

Meerdere lange-fietsroutes passeren Twente, zoals de Midden-Nederland-route (LF4) van Den Haag naar Enschede en de Saksenroute (LF 14) van Lauwersoog naar Enschede.

Recent is de Natuurvrienden Fietsgids  verschenen met 18 fietsroutes die de natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen verbinden. Te koop bij de receptie.

Mountainbiken en meer

Een uitgebreid netwerk van mountainbikepaden (ong. 80 km ) is aangelegd in Twente en de Achterhoek. Den Broam ligt middenin dit gebied.

Op Den Broam zijn enkele mountainbikes te huur. Bij BuitenHoff  in recreatiepark het Rutbeek zijn er meer (inclusief helm). Kanoënen en klimmen behoort daar ook tot de actieve mogelijkheden.