Wie natuur, cultuur en rust zoekt
komt naar Buurse in het mooie Twente
direct boeken

Ieder volwassen lid mag in 2017 gratis 2 kinderen meenemen en het hele jaar heeft Den Broam het basistarief

(men betaalt alleen toeristenbelasting voor de kinderen)

NB: Lees de reserveringsvoorwaarden bij de boeking goed na en denk aan een annuleringsverzekering.

beeldmerk-fietsers-welkom-vrijstaand-200x98Natuurvriendenhuis Den Broam in Buurse

Buurse is een kerkdorp in de gemeente Haaksbergen. Door de schitterende natuur wordt Buurse ook wel de “Parel” van Haaksbergen genoemd. Vele toeristen hebben de weg naar Buurse reeds gevonden. De prachtige natuurgebieden het Buurserzand met het losse hoes de Bommelas, het Witteveen met de Schotse Hooglanders en het Haaksberger/Buurserveen met de schaapskudde getuigen van een zeer gevarieerd landschap. (VVV Haaksbergen)

Bij dit mooie dorp ligt één van de Natuurvriendenhuizen van het Nivon.

Een Nivon-Natuurvriendenhuis biedt u een goed verblijf in het groen met de luxe van eenvoud. Wij bieden u  een eigen slaapkamer met medegebruik van keuken, eetzaal en sanitair. Zo combineert u privacy met gezelligheid. Elk huis, zo ook Den Broam,  heeft een eigen karakter en is tegelijkertijd helemaal Nivon. Een unieke formule waarbij vrijwilligers met wat hulp van de gasten de accommodatie beheren. Wij verwelkomen u graag.

Groepen kunnen het gebruik van het hele huis huren.

Natuurvriendenhuizen zijn ‘doe-het-zelf’-hotels die geheel door vrijwilligers worden beheerd. Je geniet er van de rust en de natuur in een ontspannen sfeer. In de gezamenlijke keuken en de eetzaal maak je makkelijk contact met andere gasten.

Den Broam is een gezellig klein huis met 13 kamers en 32 bedden. Het huis ligt midden in het bos op een eigen natuurterrein. Achter het huis stroomt de Buurserbeek. Het intieme huis heeft een grote en kleine zaal en een serre. Op het terras voor het huis en op de zitgelegenheden onder de bomen achter het huis, is het aangenaam vertoeven. Er is gelegenheid om te barbecueën. Voor kinderen is voldoende speelgelegenheid.

Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig als gastheer/gastvrouw. Zij hebben het dagelijkse beheer van het huis.

Het verblijf op Den Broam is geheel op basis is van zelfverzorging. Men kan wel een ontbijt bestellen. Een natuurvriendenhuis is geen pension of B&B. Groepen kunnen wel verzorging aanvragen.

Om hygiënische redenen en om overlast voor medegasten te voorkomen worden geen huisdieren toegelaten op het gehele terrein en in het huis, met uitzondering van hulphonden.

In het gehele huis is gratis draadloos internet aanwezig voor laptop, tablet en smartphone. (wifi). Ook staat voor de gasten een PC ter beschikking.

De individuele gasten dragen zorg voor hun kamer en dienen deze bij vertrek schoon op te leveren. De in de gezamenlijke keuken gebruikte goederen worden door hen schoon achtergelaten. Levensmiddelen worden mee naar huis genomen.

Op de bedden moeten lakens (onderlakens en dekbedovertrekken) en slopen gebruikt worden. Heeft men die niet bij zich, dan kunnen die gehuurd worden.

De aankomsttijd is vanaf 14.00 uur, de vertrektijd uiterlijk 11.00 uur.

NB: Lees de reserveringsvoorwaarden bij de boeking goed na en denk aan een annuleringsverzekering.

met deze hut begon het

Den Broam nu