Open Dag op Den Broam, 100 jaar Nivon

Wat was het een mooie, gezellige en hartverwarmende dag, afgelopen zondag, onze Open Dag! En ja, het weer was onze bondgenoot, dat hielp ongetwijfeld mee, maar we hadden ook een aanbod dat stond als een huis.
           
Van de heerlijke proeverij met bijzondere ingrediënten, de niet aflatende stroom pannenkoeken die er werden gebakken tot de acrobaten van circus Koekepan en de ode aan Den Broam voorgedragen door Sebastienne, alle koffie, thee en limonade, het was allemaal even verrassend en een voorbeeld van waar het Nivon voor staat; met elkaar en voor elkaar.
Een even prachtig en ontroerend voorbeeld daarvan zag ik bij het volksdansen waarbij uiteindelijk mensen uit alle windstreken en met diverse achtergronden met elkaar een kring vormden. Ontmoeten en verbinden, mooier kan het niet. Marianne Neijhuis schilderde op verzoek van onze collega-afdeling Enschede het huis Den Broam vanuit haar eigen artistieke visie. Dat mochten wij als geschenk in ontvangst nemen en daar zijn we uiteraard erg vereerd en blij mee. Het kreeg gelijk een prominente plek in onze huiskamer.
Namens de BHC van Den Broam dank ik al onze vrijwilligers en de organisatoren die hebben bijgedragen tot het succes van deze dag.