Kinderen noodopvang op schoolreis

Zo’n 30 kinderen van de noodopvang voor vluchtelingen op de Vliegbasis Twente werden door Den Broam getrakteerd op een speeldag. De kinderen (4 – 12 jaar) gaan in Lonneker op school, waar ze in eerste instantie de Nederlandse taal leren. De 3 leerkrachten kwamen samen met de kinderen en 3 vrijwilligers van M-Pact op schoolreis.
De kinderen vermaakten zich prima op het terrein: de schommels, glij- en kabelbaan waren favoriet, maar er werd ook geklommen, gevoetbald en getafeltennist.
Vrijwilligers van het natuurvriendenhuis en van Nivon Enschede zorgden voor een kampvuur en een flinke hoeveelheid brooddeeg. Zo konden de kinderen een echt stokbroodje bakken. Voor tussen de middag werden er zo’n 100 pannenkoeken gebakken die er natuurlijk goed ingingen. Het mooie weer maakte dit heerlijke feest compleet:

kinderen, leerkrachten en vrijwilligers hebben genoten!