klik op de foto en gebruik dan de pijlen rechts of links

5 april 2017

Onlangs kwam ik deze foto tegen in een oud album van mijn ouders en dacht “misschien interessant voor het archief van den Broam”.

Mijn moeder, Gerritje van den Heuvel-Evers heeft “Twentse Rode vrouwen bij den Braom” op de foto geschreven en helaas geen jaartal. Haar moeder, Annigje Evers-Prins derde van rechts vooraan zittend, lijkt nog erg jong en ik schat dat de foto wel eens van voor 1930 kan zijn.

vriendelijke groet, Ton van den Heuvel

Gezien de oude hut op de achter grond, is de foto van voor 1957 (noot webmaster)

10-04-2017

Ik bedacht gisteren dat ik nog iets heb dat ook een stukje Broam geschiedenis is. Aan het eind van de jaren 60 heeft Ruimte besloten om zich op te heffen en er was op dat moment nog een actieve Enschedese jeugdgroep. De groep is toen bijna in z’n geheel overgegaan naar de jongeren groep van de NIVON. Ik ben een korte periode voorzitter geweest van die groep en ben er in 1971 mee gestopt omdat ik ging trouwen. Bijna alle leden van die groep waren al lid van de NIVON of hadden ouders die lid waren.

Ik had in 1970 een dubbel 8 camera gekocht en één van de eerste filmpjes die ik gemaakt heb ging over een volksdans weekend op Den Broam. Bij deze de link:  https://youtu.be/EOWHSWbOF64

Groet, Ton van den Heuvel