10-04-2017

Ik bedacht gisteren dat ik nog iets heb dat ook een stukje Broam geschiedenis is. Aan het eind van de jaren 60 heeft Ruimte besloten om zich op te heffen en er was op dat moment nog een actieve Enschedese jeugdgroep. De groep is toen bijna in z’n geheel overgegaan naar de jongeren groep van de NIVON. Ik ben een korte periode voorzitter geweest van die groep en ben er in 1971 mee gestopt omdat ik ging trouwen. Bijna alle leden van die groep waren al lid van de NIVON of hadden ouders die lid waren.

Ik had in 1970 een dubbel 8 camera gekocht en één van de eerste filmpjes die ik gemaakt heb ging over een volksdans weekend op Den Broam. Bij deze de link:  https://youtu.be/EOWHSWbOF64

Groet, Ton van den Heuvel

Binnen het Nivon bestaat de werkgroep Historie, ook daarin staat o.a. de geschiedenis van Den Broam, zie de website – Historie van het NIVON (historie.nivon.nl)